Wav-EWAVE – това е:

1. Икономия на Вашето време – 5 пъти по-кратко от обикновената тренировка
2. Ефективна тренировка в рамките на 15-20 минути
3. Wave е 18 пъти по-ефективно от обикновените тренировки.
4. Постигане на баланс между мазнини и мускули, стягане на корем, седалище, крака.
5. Прилив на енергия и бодрост, способност по-добре да се справяме с ежедневните си задачи, прескачайки момента на умората, след тренировката
Електро Мускулна Стимулация

Как работи EMSВ нормални условия движенията на човешкото тяло се осъществяват от така наречените бавни или „червени” мускулни влакна. Когато ни е нужна сила или голяма скорост за извършването на дадено движение, на помощ идват бързите (бели) влакна. Колкото по-голяма е тежестта и интензитета на натоварване, толкова повече бели влакна биват инервирани. Заради по-дебелите си моторни неврони те успяват да достигнат максимума на съкращаването си за 20 милисекунди, за разлика от червените влакна, при които отнема 65ms. заради по-тънките мотоневрони. Рядко тялото впряга всички налични двигателни единици в действие. Невероятно устроеното човешко тяло има заложена стратегия да пести енергия и да оставя резерв. Единствено под въздействие на адреналина даден мускул може да произведе максимална контракция с всички двигателни единици и да освободи огромно количество енергия за единица време.

Всъщност това е ефектът и от електричния импулс. Само че той обръща реда и задейства на първо място бързите влакна заради по-големите им неврони. Така не просто прескача системата за икономия на енергията, но и ангажира в цялост всички налични мотоневрони. Тялото освобождава няколко пъти повече енергия за мощна мускулна контракция, като тренировката не е пасивна. Ако някой си мисли, че просто си лежи или евентуално се тресе на пода под действие на тока, греши. Тренировката е комбинация от разпределени в желаните зони импулси, плюс индивидуално подбрани упражнения с тежести, което вече добива сериозен и приемливо мъчителен вид.

Организмът реагира още в първите минути след тренировката на този своеобразен стрес. Ускорява метаболизма и разхода на енергия продължава дълго време след процедурата, а ако до 90 минути успеем да задържим инсулина и респективно миостатина нисък, хипофизата произвежда голямо количество генотропин (растежен хормон) ползите, от който, вярвам са известни на всички.

В дългосрочен план от 2 до 14 ден след ЕМС тренировката, се образуват нови кръвоносни съдове между мускулните снопчета, влакната стават плътни, образуват се митохондрии, подобрява се клетъчното дишане, повишава се ензимната активност.

Обобщено следват 2 добри новини за хората, които искат да стягат и изчистват мазнини: Разхода на енергия се увеличава и то драстично за дълъг период от време и мускулите стават по-плътни и стегнати.

За бодибилдърите, търсещи обем на мускулатурата имам една лоша и една добра новина: Само с тази тренировка няма да увеличите обема на мускулатурата. Ще покачите силата, плътността и дефиницията на мускулите, НО ако 48 часа след ЕМС тренировката, направите напомпваща такава с умерени тежести, тогава ефекта на мускулна хипертрофия ще е огромен. ЕМС машините имат и функция за релаксация, която се доближава до медицинското им приложение. В края на тренировката, 10 минутна процедура с честота 100Hz подобрява циркулацията на кръв в периферията на тялото, възстановява мускулите и действа обезболяващо при травми.